Verbeter je social media met 6 stappen die werken

Social media is tegenwoordig onmisbaar in het moderne bedrijfsleven. Bedrijven moeten een sterk online aanwezigheid hebben om te concurreren en hun doelgroep te bereiken. Helaas is het niet altijd eenvoudig om een sterk social media aanwezigheid op te bouwen. Maar geen zorgen, in deze blogpost geven we je tips en feiten om je social media aanwezigheid te verbeteren.

Volgens de Social Media Examiner, heeft 92% van de bedrijven die gebruik maken van social media een significante toename in hun merkbekendheid gemeld. Daarom is het belangrijk om je social media aanwezigheid serieus te nemen en er hard aan te werken om deze te verbeteren.

Het 6 stappenplan voor social media

Om je op weg te helpen, hebben we een stappenplan ontwikkeld om je social media aanwezigheid te verbeteren.

 1. Bepaal je doelen: Voordat je begint met het verbeteren van je social media aanwezigheid, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld meer volgers, meer interactie op posts of meer verkoop via social media?
 2. Bepaal je doelgroep: Om te weten hoe je je social media aanwezigheid kunt verbeteren, moet je weten wie je aan wilt spreken. Maak een profiel van je ideale klant en onderzoek waar die persoon actief is op social media.
 3. Creëer consistentie: Het is belangrijk dat je consistent bent op social media. Dit betekent dat je regelmatig posts plaatst en dat je altijd in dezelfde stijl communiceert. Het is ook belangrijk dat de look en feel van je social media accounts consistent is met de look en feel van je website en andere marketing uitingen.
 4. Gebruik beeld en video: Beeld en video zijn de meest effectieve manieren om te communiceren op social media. Maak daarom regelmatig gebruik van afbeeldingen, video’s en infographics om je boodschap over te brengen.
 5. Zorg voor interactie: Social media gaat om interactie. Probeer daarom regelmatig interactie aan te gaan met je volgers door bijvoorbeeld vragen te stellen en antwoord te geven op reacties.
 6. Analyseer en verfijn: Als laatste is het belangrijk om te blijven analyseren wat werkt en wat niet. Gebruik de analytics die beschikbaar zijn op social media om te zien wat goed presteert en waar je nog verbeteringen kunt doorvoeren.

Hoe vul je het stappenplan in?

Laten we zeggen dat je een klein bedrijf bent dat zich richt op het verkopen van duurzame producten voor thuis, zoals zonne-energielampen en waterbesparende douchekoppen.

 1. Bepaal je doelen: Je doelen zijn om meer bekendheid te krijgen voor je merk en producten, om meer verkoop te genereren via social media en om interactie te creëren met je volgers en potentiële klanten.
 2. Bepaal je doelgroep: Je ideale klant is een gezondheids- en milieubewust persoon tussen de 25 en 45 jaar die op zoek is naar duurzame producten voor thuis. Ze zijn actief op social media en volgen account die te maken hebben met gezondheid en duurzaamheid.
 3. Creëer consistentie: Je creëert een consistente look and feel voor al je social media accounts, die consistent is met de look en feel van je website en andere marketing uitingen. Je post regelmatig en altijd in dezelfde stijl, met afbeeldingen en video’s die de boodschap overbrengen en aansluiten bij je doelgroep.
 4. Gebruik beeld en video: Je maakt regelmatig gebruik van beeld en video op je social media accounts. Je post afbeeldingen van je producten, infographics die laten zien hoe ze milieuvriendelijker zijn dan andere producten en video’s waarin je klanten laten zien hoe ze gebruik moeten maken van de producten.
 5. Zorg voor interactie: Je zorgt voor interactie met je volgers door bijvoorbeeld vragen te stellen, antwoord te geven op reacties en door het delen van verhalen en ervaringen van klanten.
 6. Analyseer en verfijn: Je analyseert regelmatig de analytics van je social media accounts en verfijnt je strategie op basis van wat werkt en wat niet werkt. Je ziet bijvoorbeeld dat tutorial videos van producten het best presteren, dus je focust je op het creëren en delen van meer van dit soort content. Je ziet ook dat posts waarin je interactie aangaat met volgers het best presteren, dus je focust je op het verder verbeteren van de interactie met je volgers door vaker vragen te stellen en te reageren op je volgers.

In deze blogpost hebben we uiteengezet hoe je je social media aanwezigheid kunt verbeteren door duidelijke doelen te bepalen, je doelgroep te definiëren, consistent te zijn in je communicatie, beeld en video in te zetten, interactie aan te gaan met je volgers en door regelmatig te analyseren en verfijnen. Het is een proces waarbij veel aandacht en inspanning nodig is, maar het resultaat zal de moeite waard zijn.

Als je hulp nodig hebt bij het verbeteren van je social media aanwezigheid, dan kunnen wij je daarbij helpen. Onze experts hebben jarenlange ervaring en kennis van de laatste trends en ontwikkelingen op social media. Laat ons je helpen bij het bereiken van je doelen en het verbeteren van je online aanwezigheid.

Klaar om de volgende stap te nemen?
Stuur ons een bericht:

Zij hebben de stap al gezet:

Kadir C.
Kadir C.
Read More
Ik was op zoek naar een betrouwbare marketingpartner voor mijn bedrijf en Laat Het Merken heeft me niet teleurgesteld. Ik wist niet zeker wat ik wilde, maar het team heeft met mij meegedacht en we hebben samen de juiste oplossingen gevonden.
Irene van V.
Irene van V.
Read More
Laat Het Merken heeft een unieke benadering van marketing en weet precies hoe ze de juiste boodschap over moeten brengen. Ik ben zeer tevreden met de diensten die ze aanbieden en raad hen ten zeerste aan.
Danny L.
Danny L.
Read More
Ik heb hulp gevraagd voor onze laatste marketingcampagne. Het team was zeer meedenkend en heeft alles tot in detail gepland en georganiseerd. Ik zou hen zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar kwaliteit en resultaat.
Marije de V.
Marije de V.
Read More
Wij zochten een boost in onze online aanwezigheid. Onze specifieke marketingvraag was hoe we onze producten het beste konden aanbieden aan onze doelgroep via social media. We hebben top hulp gekregen hierbij!
Previous
Next

Wat heb je nodig?

Hier kunnen we jou bij versterken:

Ontwerpen & stijl

Denk hierbij aan:
- Huisstijl ontwikkeling
- Visitekaartjes ontwerp
- Logo ontwerp
- en meer...

Online opvallen

Denk hierbij aan:
- SEO en Online-advertenties
- E-mail marketing
- Social media
- en meer...

Marketing advies

Denk hierbij aan:
- Lead generatie
- Campagnes bedenken
- Marketing management
- en meer...

Wil je weten wat marketinghulp kost? Al onze diensten kosten 75 euro per uur.
We bepalen samen wat jouw budget is en hoe we onze diensten laten passen in jouw wensen.